Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η γιαγιά Ζουζού










ΖΟΥΖΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ 1917-2004


Κάθε μέρα περνάω απο τον Πύργο Νικολούδη , στην παραλιακή της Γλυφάδας , βλέπω τα πράσινα παράθυρα μισάνοικτα , τον κήπο της περιποιημένο και την κάτασπρη bmW παρκαρισμένη κάτω απο το υπόστεγο , την σκέφτομαι και χαμογελάω . Και αν πάλι τύχει νάχω στο αυτοκίνητο τις κόρες μου χαμογελάνε και όλο και κάτι θυμούνται απο την μοναδική γιαγιά Ζουζού .

Τύχη βουνό , το 1997 , η μοναδική Ζουζού Νικολούδη αποφάσισε να αρχίσει μαθήματα μουσικής με τα δισέγγονά της , τα παιδιά της φίλης μου της Ελίζας . Μαζί με τα δισέγγονα της στην παρέα του Σαββατιατικου πενταγράμμου βρέθηκαν άλλα τρείς τους φιλενάδες . Οι δύο απο αυτές , όπως μαντέψατε ήταν οι δικές μου . Και έτσι στα χρόνια που ακολούθησαν , έγινε και δική μας γιαγιά και έτσι παρέμεινε μέχρι και τούτη την στιγμή που σας γράφω . Τα κορίτσια αγάπησαν την μουσική και την ελεύθερη έκφραση του κορμιού , λάτρεψαν τις παραστάσεις της ομάδας των Χορικών και όλα αυτά τα χρωστάμε σε αυτόν τον μοναδικό Μύθο !


Απολαύστε την !!!!!!!!!


14 σχόλια:

  1. πραγματικα πολυ ατμοσφαιρικη γυναικα...η αναρτηση ειναι εκπληκτικη με μια αισθηση ρομαντισμου και παλιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο βιντεο!Σε ταξιδεύει σε άλλες εποχες!Το θέατρο ήταν μια αδυναμία μου το παρακολουθησα ερασιτεχνικά για τρία χρονια .Αξίζει να ασχοληθείς με οτιδήποτε σε εκφράζει.Γυναίκες σαν και την κ.Ζουζού είναι " Ιστορικά παράδειγματα ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PANSOFIX & SWEET DREAMS χίλια ευχαριστώ που το μοιραστήκατε μαζί μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΆΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΦΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ.ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο τις γυναίκες και τις καλλιτέχνιδες που λείπουν στις μέρες μας. Που δεν είχαν ανάγκη απο σκάνδαλα και dvd να φωνάξουν την παρουσία τους.
    Τυχερή που την γνώρισες απο κοντά, αλλά περισσότερο τα παιδιά, που χρειάζονται πρότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο απόλαυσα το βίντεο!
    Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαμπρούκα , Χαρά και Έλενα μου ήταν καιρός τώρα που το τριγύριζα στο μυαλό μου γιατί πραγματικά μας σφράγισε η παρουσία της . Ήταν τόσο αληθινή ,τόσο απλή με μια ψυχή παιδιού , μίλαγε ακριβώς μέσα στις καρδιές μας . Μας έμαθε τόσα πολλά και στα παιδιά και στους μεγάλους που πάντα όταν μαζεύαμε τους μουσαμάδες με τα πεντάγραμμα , τα κρόταλα , τα μαντήλια , τα ξυλόφωνα , καθόμαστε ένα γύρω και την ακούγαμε μαγεμένοι . Η ιστορία της Ελλάδας σε πρώτο πρόσωπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν υπαρχει πιο πολυτιμος ανθρωπος στη ζωη μας απο μια γιαγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά τύχη βουνό να γνωρίσετε αυτή τη γυναίκα!! Πολύ ωραίο το βίντεο, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπημένες μου νεραιδούλες - apinkdreamer ,aneraida - δεν ήταν απλή τύχη , νοιώθω μερικές φορές πως ορισμένα πράγματα σούρχονται απλόχερα σε συγκερκιμένες στιγμές της ζωής σου και θα πρέπει να σαι ευγνώμων γιαυτό. Προσωπικά δεν είναι λίγες οι στιγμές που κατάφερα να λειτουργήσω σαν μαγνήτης και να γευτώ τόση ομορφιά και τόση μάγεια και ευτυχώς μερικές απο αυτές τις μοιράστηκα με τα κορίτσια ,που πλέον ακολουθούν τα δικά τους μονοπάτια , χαράζουν δικούς τους δρόμους και γεύονται ανείπωτες καταστάσεις με θρύλους που ζουν ακόμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Marilize I really enjoyed the video,it is a blessing that you and your daughters had the pleasure of having met such a talented and dynamic person.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απίστευτο! Δεν την γνώριζα κι έχω μαγευτεί. Αρχοντική γυναίκα.

    Σε φιλώ με μια καλημερένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηταν μαγική και καταλυτική για όλους μας καναρινένια μου , της χρωστάω τόσα μα τόσα πολλά .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή