Συγχωρέστε μου που χάνομαι τώρα τελευταία , είναι πολλά τα τρεξίματα σας υπόσχομαι όμως πως γρήγορα θα επανορθώσω !!!!!!
Μούδωσαν που λέτε μια συνταγή , που ακόμη δεν πρόκαμα να φτιάξω !!! Αν κάποιος απο σας την έχει δοκιμάσει μπορεί να την συμπληρώσει αν κάτι δεν γράψω σωστά !!!!!!
ΛΑΔΕΝΙΑ Κιμώλου
Για τη ζύμη:
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1 φακελάκι μαγιά ( ή 5 γρ νωπής μαγιάς )
½ κουταλάκι αλάτι 1 ½ ποτήρι νερό(περίπου) ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη λαδένια:
2 Κρεμμύδια σε φέτες , 2 Τομάτες σε φέτες , 2 κουταλάκια ρίγανη , Αλάτι , Πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε το ζυμάρι στη μέση ένος στρόγγυλου ταψιού που το έχουμε αλείψει με λάδι . Το πιέζουμε έτσι ώστε να απλώσει και να γεμίσει όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλατίζουμε όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά .και σερβίρουμε όταν είναι ακόμη ζεστή .
Θέλω, θέλω... τρελαίνομαι για λαδένια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς βέβαια τη λέμε πίτσα νηστίσιμη αλλά στο όνομα θα κολλήσουμε???
Γεια στα χεράκια σου...
Καλή εβδομάδα να έχεις!
Είναι τέλεια και πολύ ελαφριά, την φτιάχνει συχνά η μαμά μου. Εγώ βέβαια δεν ξέρω τη συνταγή, διότι ασχολούμαι αποκλειστικά με την κατανάλωση :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Τέλεια φαίνεται!Δεν έχω φάει ποτέ μου θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!Ευχαριστούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην φτιάχνω πολύ συχνά, είναι πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
σα δε ντρέπεσαι....
ΑπάντησηΔιαγραφήμου τρέχουν τα σάλια πρωί πρωί....
με βλέπει η γραμματεύς μου και νομίζει πως είναι για εκείνη (τα σάλια)... ενώ η τιμή ανήκει στη λαδένια σου....
Γιαμ, γιαμ, γιαμ!!! Μόνο μας τρέχουν τα σάλια; Αν ήταν δυνατό να τρώγαμε την φωτογραφία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω φάει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!!! Ευχαριστούμε Marilise!! Με γεια και το νέο λουκ!
ΑπάντησηΔιαγραφή