Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λαδένια Κιμώλου

Συγχωρέστε μου που χάνομαι τώρα τελευταία , είναι πολλά τα τρεξίματα σας υπόσχομαι όμως πως γρήγορα θα επανορθώσω !!!!!!

Μούδωσαν που λέτε μια συνταγή , που ακόμη δεν πρόκαμα να φτιάξω !!! Αν κάποιος απο σας την έχει δοκιμάσει μπορεί να την συμπληρώσει αν κάτι δεν γράψω σωστά !!!!!!

ΛΑΔΕΝΙΑ Κιμώλου

Για τη ζύμη:


400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  , 1  φακελάκι μαγιά ( ή 5 γρ νωπής μαγιάς )


½ κουταλάκι αλάτι   1 ½ ποτήρι νερό(περίπου)  ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο




Για τη λαδένια:


2 Κρεμμύδια σε φέτες  , 2 Τομάτες σε φέτες  , 2 κουταλάκια ρίγανη , Αλάτι , Πιπέρι


½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε  τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και προσθέτουμε  σιγά σιγά το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.  Ζυμώνουμε  προσθέτοντας σταδιακά λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό.   Σκεπάζουμε  το ζυμάρι με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε το ζυμάρι στη μέση ένος  στρόγγυλου ταψιού που το έχουμε αλείψει με λάδι . Το πιέζουμε  έτσι ώστε να απλώσει και να γεμίσει όλο το ταψί.  Πασπαλίζουμε  με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αλατίζουμε  όλη την επιφάνεια και περιχύνουμε  με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά .και σερβίρουμε όταν είναι ακόμη ζεστή .

8 σχόλια:

  1. Θέλω, θέλω... τρελαίνομαι για λαδένια...
    Εμείς βέβαια τη λέμε πίτσα νηστίσιμη αλλά στο όνομα θα κολλήσουμε???
    Γεια στα χεράκια σου...
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τέλεια και πολύ ελαφριά, την φτιάχνει συχνά η μαμά μου. Εγώ βέβαια δεν ξέρω τη συνταγή, διότι ασχολούμαι αποκλειστικά με την κατανάλωση :))))
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια φαίνεται!Δεν έχω φάει ποτέ μου θα την δοκιμάσω σίγουρα!!!Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την φτιάχνω πολύ συχνά, είναι πεντανόστιμη!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σα δε ντρέπεσαι....
    μου τρέχουν τα σάλια πρωί πρωί....
    με βλέπει η γραμματεύς μου και νομίζει πως είναι για εκείνη (τα σάλια)... ενώ η τιμή ανήκει στη λαδένια σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαμ, γιαμ, γιαμ!!! Μόνο μας τρέχουν τα σάλια; Αν ήταν δυνατό να τρώγαμε την φωτογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έχω ακούσει, αλλά δεν το έχω φάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μμμμμ πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!!! Ευχαριστούμε Marilise!! Με γεια και το νέο λουκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή