χιλιάδες μυριάδες ευχαριστώ για τις ευχές σας !!!!
Η Ίλια πέρασε μια υπέροχη μέρα εχθές , καθώς έκοψε τελικά τρεις τούρτες !!! Μία που φρόντισαν οι κολλητές της μαζί με το Σελενάκι το πρωί στο σχολείο , σε σχήμα lacta σοκολάτας , μια κούτσικη στην τάξη του σχεδίου πάλι κανονισμένο απο τις πρωινές κολλητές αφού κάνει σχέδιο μαζί με μια απο αυτές και την τελευτάια το βράδυ στο σπίτι μαζί μας !!!!Έχω ένα προβλημα με την κάμερα θα έχω όμως σύντομα πολλές φοωτογραφίες για ανάρτηση. Σας υποσχέθηκα όμως την παλιά καλή συνταγή της τούρτας σοκολάτας ψυγείου ( αυτής που γευομάστε και εμείς πριν χρόνια στα παιδικά μας πάρτυ ) !!!
ΜΕΡΕΝΤΑ σπιτική
250 γρ μαργαρίνη , 250γρ κακάο , 1 φλυτζ γάλα εβαπορε , 2κουτ σουπ κονιακ , 1 αυγό
400 γρ ζάχαρη
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά αφού το έχουμε χτυπήσει όλα μαζί στο μιξεράκι. Αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει για 10΄λεπτα ανακατεύοντας το συνεχώς . Το κατεβάζουμε απο την φωτιά στην συνέχεια και το αφήνουμε να κρυώσει .
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
650 ΓΡ γάλα , 9 κουταλ σουπ ζ'αχαρης , 5 κουτ σουπ κορν φλάουερ - φλούδαλεμονιού - 2 κρόκους αυγών
Κρατάμε ένα φλυντζάνι γάλα κρύο και βάζουμε το υπόλοιπο να κάψει μαζί με την φλούδα λεμονιού . Στο κρύο πορσθέτουμε το κoρν φλαουερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν ( εγώ τα δουλεύω στο multimixer ).Αδειάζουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι σε σιγανή φωτιά . Η κρέμα θα πήξει σιγά σιγά και θα γίνει λεία . Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και βγάζουμε την φλούδα , χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους ρίχνουμε στην κρέμα σιγά σιγά συνεχίζοντας ΄το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν . Την αφήνουμε να κρυώσει .
ΥΛΙΚΑ ΤΟΥΡΤΑΣ
Ι/2 κιλό μπισκότα σαβουαγιάρ , 1/2 δόση σπιτικής μερέντας , 1 φλυντζανάκι του καφέ κονιάκ , 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε μια δόση σαβουαγιάρ σε στρογγυλή πιατέλα και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ . ανακατεύουμε 1/2 δόση ζεστής κρέμας ζαχαροπλαστικής με 1/4 δοσης μερέντας και στρώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στα σαβουαγιάρ , στρώνουμε την δεύτερη δόση σαβουαγιάρ και επαναλαμβάνουμε ην διαδικασία . στην συνέχεια αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει . Τέλος καλύπτουμε με τρεις κουταλιές μερέντα την επιφάνεια και τα πλάγια .Αν θέλετε κάνετε με το κορνέ σχέδια με κρέμα ζαχαροπλαστικής ,'ή βάζετε κερασάκια . Εγώ εχτές την πασπάλισα με καβουρδισμένο αμύγδαλο , ροζ τρούφα και έβαλα και τρεις φρέσκιες φράουλες .
Κόψαμε λοιπόν το βράδυ την τούρτα μας , μακάρι να σας είχα κοντά μου να σας κέρναγα και την συνοδεύσαμε με ανδριώτικη σουμάδα. Σήμερα το πρωί υπήρχαν μόνο τρία κομμάτια που τα κορίτσια τα φάγανε για πρωινό !!! Μάλλον είχε επιτυχία αν και μεθυσμένη , και με κόκκαλα ( έτσι λέγανε τα καμάρια μου τους ξηρούς καρπούς μέσα στην τούρτα !!! ) Δεν σας έχω πει πως έχω απο το 2003 αλλεργία στα θαλασσινά και την σοκολάτα , έτσι φτιάχνω αλλά δεν τρωω,και μου λείπει !!!!!!
Φεύγω για το γραφείο , γιατί ποιός τον ακούει τον καλό μου που θάχει μείνει μοναχούλης του !!!!
Σας αγαπώ !!!!!
Χρόνια Πολλά Πολλά γεμάτα Χαρά, Υγεία και Ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφή**Τέλεια η τούρτα!!! Αχ και να ξερες τι μου κάνεις τώρα!!!! Φιλιά πολλά πολλά!
Πολύ μου άρεσε η τούρτα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη φτιάξω γιατί έχω σοκολατομανία!!!
@ ΠΛΕΚΤΌ ΕΓΚΩΜΙΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ φίλη μου για τις ευχές και σου εύχομαι να χαίρεσαι όλη την οικογένεια σου ,(Με ένα πόνο του λουλουδάκισου ). Αυτή η τούρτα για μένα ήταν μια απο τις πιο όμορφες αναμνήσεις της οικογένειας και των φίλων !!!!!!
purple lila ******* για δοκίμασε την να δεις ..... επίσης μπορείς να φτιάξεις ξεχωριστά την μερέντα και να την έχεις μόνιμα στο ψυγείο. Εγώ την φυλάω σε γιάλινα βάζα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον βρήκες τον πρίγκηπα μας δεν μου είπες !!!
αυτη η τουρτα μιλαει στην καρδια μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω μερέντα με άλλη συνταγή, αλλά μου φαίνεται θα δοκιμάσω και τη δική σου! Ευχαριστούμε και για τη συνταγή της τούρτας, ειδικά για την κρέμα (για την οποία οι περισσότερες συνταγές είναι πολύπλοκες και απαιτούν πολλά υλικά...)!
ΑπάντησηΔιαγραφήthanks !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να ομολογήσω προς αυτή η συνταγή προέχεται αρχικά απο το βιβλίο της Σκούρα , που ήταν δώρο γάμου της μητέρας μου αλλά έχει υποστεί αρκετές παραλλαγές με τα χρόνια !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτη θελω ολη!!!!!!! στελνω αμεσως την ταχυδρομικη μου κουκουβαγια με ενα ταπερ στην πλατη της. παρακαλω γεμιστε το!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθύμησε μου το χρώμα της κουκουβάγια σου μην γίνει λάθος !!!! Και μου τέλειωσε η κανελλοαστερόσκονη , σου περισσεύει να βάλεις ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροκομμένες μου κοριτσάρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χαίρεσαι την Ιλια!!!!!!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!
νασαι πάντα καλά αγαπημένη γιαγιάκα ! Πότε θα φάμε παγωτό στη Στάνη??????
ΑπάντησηΔιαγραφήη κουκουβαγια μου ειναι ροζ με ασπρα φτερα και τη λενε βαγια! μη στεναχωριεσαι εχω να βαλω απο τη δικη μου νεραιδοσκονη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι η Ιλια απόλαυσε πραγματικά τα γενέθλιά της!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τούρτα φαίνεται εξαιρετική, σίγουρα θα την δοκιμάσω!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Μαrilise μου, να χαίρεσαι την κοριτσάρα σου, και να την καμαρώνεις πάντα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυχερή που έχεις 3 κορούλες,αλλά κι εκείνες τυχερές που σ' έχουν για μανούλα!
Η τουρτίτσα σου υπέροχη και σαν γνήσια σοκολατοφάγος θα την δοκιμάσω..
Εμένα τους ξηρούς καρπούς μέσα στα γλυκά, τα καμάρια μου τους λένε "κουκούτσια" :Ρ
Φιλιά, καλό Σ/Κ :))
Διάβασα πιο κάτω οπότε θα ξεκινήσω με ευχές για την κόρη με το υπέροχο όνομα! Να την χαίρεστε και να την καμαρώνετε έτσι όπως η ίδια το επιθυμεί. Εσύ γλυκιά μου Marilise με εξέπληξες ευχάριστα που και όμορφο τούρτες φτιάχνεις και διαβαζεις ναι ναι και παίρνεις ενδιαφερουσες ενότητες. Μπράβο σου σε χάρηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερένια!
Ελενάκι μου , Ευούλα και Βαια ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σας !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarilise αν και καθυστερημένα σου λέω τώρα τις ευχές μου για την κόρη σου!!!Να τη χαίρεσαι και να είναι πάντα ευτυχισμένη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαληνύχτα!
Αθηνά
οι γιορτές κρατούν 3 μέρες καλή μου ευχαριστώ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή