Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

γιαουρτι με λεμονι και κανελα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ,2 λεμόνια , 7 κουταλιές ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα , προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο ξύσμα απο την φλούδα τους πολύ ψιλά τριμμένη αν θέλουμε .Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου πριν το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη .

Είναι το πιο δροσερό επιδόρπιο χειμώνα καλοκαίρι !!! Καλή επιτυχία !!!!

5 σχόλια:

  1. Αυτό το γλυκάκι το φτιάχνω συχνά, βάζω από πάνω και μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού και γίνεται μούρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα να φτιάξω χθες μια και είναι πανεύκολο αλλά μου βγήκε ζουμερό.
    Πάντως από γεύση πολύ καλό!
    Ισως γιατί έβαλα λιγότερο γιαούρτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερούδια σας Λίλα και γιαγιά Αντιγόνη και εγώ το φτιάχνω πολυ πολυ συχνά , γιατί η μικρή μου τρελλαίνεται για επιδόρπιο , όμως θα το δοκιμάσω και με γλυκό του κουταλιού , θα πρέπει να είναι τέλειο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ' αρέσουν οι εύκολες και γρήγορες συνταγές και ειδικά οι γλυκές!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νάσαι καλά Ρένα μπου και καλοφάγατο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή