Αμυγδαλωτά ανδριώτικα
Υλικά
150γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
1/4 φλυντζ κονιάκ
1/3 φλυντζ ανθόνερο
Κόβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και το ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα με την ζάχαρη το κονιάκ και το ανθόνερο . Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ότι σχήμα θέλουμε (αχλαδάκια , μπαλίτσες ή μακρόστενα ) .
΄Τα περνάμε απο την ζάχαρη άχνη και τα στρώνουμε σε πιατέλα .
Περίπου 20 κομμάτια μας βγάζει αυτή η δόση !!!!!
Καλοφάγωτα !!!!
Το μυστικό είναι στο καλό αμύγδαλο και στο καλό ανθόνερο ( αν δεν υπάρχει ανθόνερο βάλτε 2 πικραμύγδαλα σπρισμένα για να ακουστεί η μυρωδιά τους όχι όμως περισσότερα ) .
Πραγματικά δεχόμαστε παραγγελία αφιλοκερδώς για γάμους και βαφτίσια !!!!!
Μυρισε το ανθόνερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραδοσιακά γλυκάκια όλο γλύκα. τέλεια έγιναν
κόπιασε και που να φας και το παστέλι !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια Marion
Τέτοια είχα βάλει για γλυκάκι και στις δυο βαφτίσεις μας! Δεν έμεινε ψίχουλο! Το αγαπημένο μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλεια είναι...μοσχομύρισαν!! εγώ φτιάχνω αμυγδαλωτά ύδρας,θέλουν ψήσιμο όμως...
ΑπάντησηΔιαγραφήγίνονται και χωρίς?δεν το ήξερα...
KALLI γλυκειά μου σε ευχαριστώ !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήchristinaD , οταν δεν έχουν μέσα αυγό δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι και πολύ έυκολα !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήapapapa...τι μου κανεις βραδυατικα!!!!τελεια πρεπει να ειναι .......
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμμ....................
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι απλές και νόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ, αξίζει να δημοσιοποιούνται, για να τις μαθαίνουμε και μεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.....αύριο κιόλας!!
Καλημέρα, καλό και γλυκό μήνα να έχεις σαν τα αμυγδαλωτά σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόμοια με τα δικά μας αμυγδαλωτά είναι, τα Ποριώτικα... μόνο που εμείς δεν βάζουμε κονιάκ και τα φτιάχνουμε σαν αχλαδάκια.
Φιλάκια πολλά
Misirlou misirlou , είναι απίστευτα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡικη μου δεσμεύομαι να σε κεράσω ΄, αν με κεράσεις και εσύ "γλυκό βυσσινο "
Δυσπιστε χαίρομαι που και εσύ πιστεύεις στις παροδοσιακές σταθερές αξίες
PΑINTER και σας δεν θέλουν ψήσιμο ?