Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

όνειρα ...όνειρα όνειρα

Μέρες πριν οι καλές μου νεράιδες -φίλες με προσκάλεσαν να παίξω το παιχνίδι με τα όνειρα !!!!

Πέντε νάναι λένε τα όνειρα ....

1,όταν είμουν μικρούλα ονειρευόμουνα  ειδικά μικρά σπιτάκια διαμορφωμένα  για παιδιά , όπου θα υπήρχαν όλα εκείνα τα παιχνίδια ( κάστρα , κουκλόσπιτα , τρένα , ποδήλατα ) που υπήρχαν  στα παιχνιδάδικα και πολύ γονείς δεν μπορούσαν να αγοράσουν στα παιδάκια τους και θα μπορούσαν όλα τα παιδάκια να πηγαίνουν να παίζουν ελεύθερα και να είναι πάντα χαρούμενα . Ήταν ένα τόσο ζωντανό όνειρο  πού διαρκούσε για χρόνια .Όνειρο πρόδρομος των σημερινών παιδότοπων , δίχως πολύ πλαστικό ,, Όταν μεγάλωσαν λίγο τα κοριτσάκια μου , τούτο το όνειρο έπαιρνε σάρκα και οστά στα δωμάτια του Παιδικού Μουσείου στην Κυδαθηναίων και σπιτάκι της παιδικής βιβλιοθήκης στον Εθνικό κήπο !!!

    
2, όνειρευόμουνα όταν μεγαλώσω να γίνω τουρίστρια , για να ταξιδεύω μέρα νύχτα . Θυμάμαι  όλοι γύρω μου γελούσαν με το επάγγελμα που είχα επιλέξει , δάσκαλοι , συγγενείς , φίλοι , κρίμα δεν είχαν καταλάβει πως είχα απο τότε πιάσει το νοήμα της ζωής , μην ανησυχείτε εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να ψάχνω τούτο το όνειρο και όσοι θέλετε είσαστε καλοδεχούμενοι στα ταξίδια μου !!!!

3. Ονειρευόμουνα μια μεγάλη οικογένεια με γερά παιδιά , και έτρεξε τέλεια τούτο το όνειρο , συνάντησα τον καλό μου  , αποκτήσαμε τρία υπέροχα κοριτσάκια και ονειρεύομαι νάναι συπάντα αγαπημένες και δεμένες όπως είναι μέχρι τώρα .

4,ονειρεύομαι  να αξιωθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας  αυτά τα πολύτιμα  πλασματάκια δείχνοντας τους πως να απολαμβάνουν το παρόν μέχρι και την τελευταία του σταγόνα ,να προσπαθούν και να κάνουν λάθη γιατί πολλές φορές και τα λάθη είναι απαραίτητα , να αποφεύγουν τις ετικέτες και τα στερεότυπα ρόλων για τον εαυτό τους , να μην λησμονούν το χθες και τους ανθρώπους ,να αποφεύγουν την ανεντιμότητα , να ζουν μια ζωή απαλλαγμένη απο την ανησυχία και την ενοχή , να σέβονται και να αγαπούν τους άλλους , να προσφέρουν αβίαστα την αγάπη τους , να είναι αληθινοί και ζωντανοί  άνθρωποι !!!

5. ονειρεύμαι να ζω την ζωή μου κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο πριν τον θάνατο και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με σταματήσει !!!! 

 νομίζω πως όλοι πλέον έχουν παιξει το παιχνίδι των ονείρων ας συνεχίσει όποιος και όποια θέλει  !!!!

                                           

12 σχόλια:

  1. Ευχομαι να συνεχιζονται να πραγματοποιουνται ολα σου τα ονειρα...δεν το εχω παιξει,δεν εχω προσκαλεστει αλλα πραγματικα δεν ξερω τι θα πρωτοεγραφα.Απο ονειρα....αλλο τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ρεβέκκα μου χαίρομαι που θα σε προσκαλέσω εγώ να το παίξεις για προσπάθησε μόλις είσαι έτοιμη θα το χαρείς αφάνταστα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πέμπτο σου όνειρο μη το ξεχάσεις...
    Θα με θυμηθείς όταν τα χρόνια περάσουν...
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @γιαγιά Αντιγόνη , εσένα σε θυμάμαι κάθε ώρα και στιγμή και όταν περάσουνε τα χρόνια θάμαστε εκεί και θα γελάμε μαζί καλέ μου άγγελε σε φιλώ γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ,ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΟΥΝΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΝΕ!ΦΙΛΑΚΙΑ
    ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΟΝΟ TRENDY ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ?ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο αληθινά είσαι όσα γράφεις!! Σου εύχομαι όσα δεν έχουν γίνει να πραγματοποιηθούν και όσα έχουν ήδη βγει αληθινά να συνεχιστούν! Σου εύχομαι επίσης να γίνεις επιτέλους... τουρίστρια, έτσι ώστε να πραγματοποίησεις και το πέμπτο σου όνειρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανεραιδα μου σε ευχαριστώ και περισσότερο απο όλα για το όνειρο της τουρίστριας που που θα μου πάει θα το πραγματοποιήσω έστω και στιγμιαία , έστω και σταδιακά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σου ευχομαι οσα ονειρευεσαι πραγματικοτητα να γινουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ονειρεμένη μου με την αύρα των καλών μου φίλων θα γίνουν πραγματικά όλα μας τα όνειρα , τόσο όμορφο συναίσθημα δεν τόχα ονειρευτεί ποτέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα από το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι: Μία άνοιξη αιώνια για όλα τα παιδιά, μεταφορικά μιλώντας, φυσικά ...

    Φιλιά και αγκαλιές από μια κρύα και βροχερή Ισπανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μας μάγεψες στην κυριολεξία με τα υπέροχα σου όνειρα!
    Το τελευταίο πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι μας!
    Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή