Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
γλυκάκια με γέμιση καρύδας και βερύκοκκα
Υλικά
Για περίπου 60 κομμάτια
για τη ζύμη
250γρ μαλακό βούτυρο
100γρ ζάχαρη άχνη
200γρ Corn flower
70 γρ αλεύρι
30γρ κακάο
50 γρ τριμμένη καρύδα
Για τη γέμιση
120γρ αποξηραμένα βερύκοκκα
2 κουταλιές μαύρο ρούμι
Για το γλάσο
80 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ αλεσμένη καρύδα
2 κουταλιές ρούμι
1 1/2 κουταλάκι χυμό λεμόνι
30γρ αποξηραμένα βερύκοκκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της ζύμης , προσθέτουμε λίγο κρυο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας ομοιόμορφη . Την κάνουμε μπάλα , την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 25 λεπτά .
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα βερύκοκκα και τα μουσκέουμε στο ρούμι . Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170-180 βαθμούς . Με αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης , όσο ένα κουταλάκι του γλυκού το πιέζουμε ελαφρά να γίνει επίπεδο και βάζουε στο κέντρο του 3-4 κυβακια βερύκοκκο . Διπλώνουμε την άκρη της ζύμης πάνω απο την γέμιση ώστε να γίνει μπαλάκι και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί . όταν τελείωσουν τα πιέζουμε με την ράχη του κουταλιού στην επάνω επιφάνεια ώστε να γίνουν λίγο επίπεδα .
Τα αφήνουμε στο φούρνο 15 λεπτά περίπου , ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα μας .
Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το ρούμι, το χυμό λεμόνι και την καρύδα έως ότου γίνουν ομοιογενές γλάσσο.
Ρίχνουμε πάνω απο κάθε γλυκάκι λίγο γλάσσο και το αφήνουμε να στεροποιηθεί . Μπορούμε να το στολίσουμε με ξύσμα απο βερύκοκκα και καρύδα ή πολύχρωμη τρούφα ή ότι αλλο θέλουμε .
Καλή επιτυχία
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
μηπως εχεις μαζι σου στο λεωφορειο και τετοια γλυκακια;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήπαντως για να ξερεις ειμαι πιο πολυ του αλμυρου! κι οταν αγχωνομαι τρωω πατατακια και γαριδακια!
Πάνω στην ώρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγράφω και τα κάνω με ξερά δαμάσκηνα, που έχω.
Ευχαριστώ!
καλά καλά ξέρω εκείνες τις μοναδικές τυρόπιττες στη Ρόδο !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πάρα πολύ ωραία!!! Στη γέμιση θα προσθέσω και κονδροκομμένα καρύδια....νομίζω ότι θα μου αρέσουν έτσι!! Σ΄ευχαριστώ για την όμορφη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Δυσπιστε φίλε μου ,δοκίμασε το και με ανανα και μπανανες και διάφορα ξηροκάρπια , αναρω τιέμαι όμως αν θα ταιριάξει το κακάο με το δαμάσκηνο , περιμένω να μου πεις εντυπώσεις !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ... για την μελιτζάνα στο χουνκιάρ φίλος Κωνσταντινοπολίτης μου μήνυσε για καλλίτερο κάπνισμα στη γεύση αφού τις έχω μαράνει να τις βάλω με λίγο θυμάρι στο φούρνο μικροκυμάτων και με το μπάφ και τη φλόγα γίνονται λέει απίστευτα γευστικές .
@ anthivolon υπέροχη ιδέα και πολλή χειμωνιάτικη σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήστη ροδο τις πιο ωραιες τυροπιτες τις κανω εγω! και ειναι τουρκικη συνταγη!!!οταν ερθεις με το καλο θα σου κανω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραια γλυκακια !Πανω που με επιασε υπογλυκεμια γεια στα χερακια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ελενη μου είσαι ένας μοναδικός θησαυρός γιαυτο και σε λατρεύω
ΑπάντησηΔιαγραφή@ και που να δεις τι συνταγή θα βάλω αύριο μην φας πολύ για να το απολαύσεις
Πρέπει να διαπράξω αμαρτίες τώρα που έχω αρχίσει τη δίαιτα μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθε το άρωμα του ρουμιού και βερίκοκο... ΜΜμμμμμμμμμ....
Έχω γράψει τη συνταγή, είναι πολύ έυκολη!
φιλιά και αγκαλιές, φιλενάδα.
μμμμμμ!!!!!!οτι πρεπει για κερασμα με το καφεδάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαρηστουμε Μarilise
MIAM!
ΑπάντησηΔιαγραφή