Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

γλυκάκια με γέμιση καρύδας και βερύκοκκα


Υλικά
Για   περίπου 60 κομμάτια 

για τη ζύμη  

250γρ  μαλακό βούτυρο 
100γρ  ζάχαρη άχνη
200γρ  Corn flower
70 γρ αλεύρι
30γρ κακάο
50 γρ τριμμένη καρύδα 

Για τη γέμιση
120γρ αποξηραμένα βερύκοκκα
2 κουταλιές μαύρο ρούμι 

Για το γλάσο

80 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ αλεσμένη καρύδα
2 κουταλιές ρούμι
1 1/2 κουταλάκι χυμό λεμόνι
30γρ αποξηραμένα βερύκοκκα 
                                              




ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Βάουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της ζύμης , προσθέτουμε λίγο κρυο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας  ομοιόμορφη  . Την κάνουμε μπάλα , την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 25 λεπτά .

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα βερύκοκκα και τα μουσκέουμε στο ρούμι . Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170-180 βαθμούς . Με αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης , όσο ένα κουταλάκι του γλυκού το πιέζουμε ελαφρά να γίνει επίπεδο και βάζουε στο κέντρο του 3-4 κυβακια βερύκοκκο . Διπλώνουμε την άκρη της ζύμης πάνω απο την γέμιση ώστε να γίνει μπαλάκι  και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί . όταν τελείωσουν τα πιέζουμε με την ράχη του κουταλιού στην επάνω επιφάνεια ώστε να γίνουν λίγο επίπεδα .
Τα αφήνουμε στο φούρνο 15 λεπτά περίπου , ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα μας .

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το ρούμι, το χυμό λεμόνι και την καρύδα έως ότου γίνουν ομοιογενές γλάσσο.
Ρίχνουμε πάνω απο κάθε γλυκάκι λίγο γλάσσο και το αφήνουμε να στεροποιηθεί . Μπορούμε να το στολίσουμε με ξύσμα απο βερύκοκκα και καρύδα ή πολύχρωμη τρούφα ή ότι αλλο θέλουμε  .

Καλή επιτυχία

12 σχόλια:

  1. μηπως εχεις μαζι σου στο λεωφορειο και τετοια γλυκακια;;;;
    παντως για να ξερεις ειμαι πιο πολυ του αλμυρου! κι οταν αγχωνομαι τρωω πατατακια και γαριδακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω στην ώρα!!
    Αντιγράφω και τα κάνω με ξερά δαμάσκηνα, που έχω.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά καλά ξέρω εκείνες τις μοναδικές τυρόπιττες στη Ρόδο !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνονται πάρα πολύ ωραία!!! Στη γέμιση θα προσθέσω και κονδροκομμένα καρύδια....νομίζω ότι θα μου αρέσουν έτσι!! Σ΄ευχαριστώ για την όμορφη συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Δυσπιστε φίλε μου ,δοκίμασε το και με ανανα και μπανανες και διάφορα ξηροκάρπια , αναρω τιέμαι όμως αν θα ταιριάξει το κακάο με το δαμάσκηνο , περιμένω να μου πεις εντυπώσεις !!!
    Α... για την μελιτζάνα στο χουνκιάρ φίλος Κωνσταντινοπολίτης μου μήνυσε για καλλίτερο κάπνισμα στη γεύση αφού τις έχω μαράνει να τις βάλω με λίγο θυμάρι στο φούρνο μικροκυμάτων και με το μπάφ και τη φλόγα γίνονται λέει απίστευτα γευστικές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ anthivolon υπέροχη ιδέα και πολλή χειμωνιάτικη σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στη ροδο τις πιο ωραιες τυροπιτες τις κανω εγω! και ειναι τουρκικη συνταγη!!!οταν ερθεις με το καλο θα σου κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραια γλυκακια !Πανω που με επιασε υπογλυκεμια γεια στα χερακια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ελενη μου είσαι ένας μοναδικός θησαυρός γιαυτο και σε λατρεύω

    @ και που να δεις τι συνταγή θα βάλω αύριο μην φας πολύ για να το απολαύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να διαπράξω αμαρτίες τώρα που έχω αρχίσει τη δίαιτα μου;

    Ήρθε το άρωμα του ρουμιού και βερίκοκο... ΜΜμμμμμμμμμ....

    Έχω γράψει τη συνταγή, είναι πολύ έυκολη!

    φιλιά και αγκαλιές, φιλενάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μμμμμμ!!!!!!οτι πρεπει για κερασμα με το καφεδάκι
    ευχαρηστουμε Μarilise

    ΑπάντησηΔιαγραφή