Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Nana's lemon dreams muffins





Υλικά
1 κούπα αλεύρι , 1 κουταλάκι baking powder , 1/4 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλ κανέλλα
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο , 1/2 κούπα ζάχαρη , 2 κουτ σούπας ξύσμα λεμονιού ,
3 κουτ σούπας χυμό λεμονιού 2 αυγά χωρισμένα σε κροκούς και ασπράδια και χρωματιστή τρούφα


εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς και βουτυρώνουμε τις φόρμες των μικρών muffins . Ανακατεύουμε το αλεύρι , το baking powder αι το αλάτι σε ένα μπωλ . Κτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μιξεράκι μέχρι να αφρατέψουν και τα πορσθέτουμε στο μπωλ με το αλεύρι . Σταδιακά προσθέτουμε τους κτυπημένους κρόκους και το χυμό του λεμονιού στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά .Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το ξύσμα λεμονιού Γεμίζουμε τα φορμάκια μας έως τα 3/4 τους και προσθέτουμε απο πάνω κανέλλα και τρούφα . Τα ψήνουμε για 25 λεπτά .

Βγαίνουν σχεδόν 12 κομμάτια .
Αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε . Πιστέψτε με είναι σκέτη πανδαισία για απογευματινό συνοδευόμενο με φρέσκο χυμό ή τσάι . Ελάτε να κεραστούμε !!!!!!


13 σχόλια:

  1. Δεν έχω καλύτερο από λεμονογλυκάκια.....στείλε μου 5-6 για το καφεδάκι μου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιλούκο μου , μοιάζει πολύ με την συνταγή σου με το πορτακάλι απο ότι είδα εκ των υστέρων , θάθελα νάβρισκα και μια συνταγή για pink lemonade που μας ξετρελλαίνει οικογενειακώς και την πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά έχεις καμμιά ιδέα !!!!

    Ανεραιδάκι μου νάσαι καλά !!!!! φάε όσα θες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωωω πω! Αν καταφερνα να τα έφτιαχνα όπως της φωτογραφίας δεν θα αφηνα κανέναν να τα φαει :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπερα Κατια ...Μην μου ανοιγεις την ορεξη...
    Για το σχολιο που μου αφησες θελω να σου πω οτι εγω μενω Θεσσαλονικη...Δεν ετυχε να παω στο ιστολογιο της ποτε ...Αλλα αν κατι κανεται για την μικρουλα της ειμαι και γω διαθεσιμη σε οτιδηποτε ...Μηπως θα επρεπε να ερθεις σε επαφη με την ΣΟΦΙ ΚΟΥΚΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεμονάκι είδα και έτρεξα να κεραστώ, μιας και μιαν αδυναμία του έχω!!
    Είμαι σίγουρη ότι είναι σούπερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λατρεύω κάθε συνταγή με λεμόνι και μάλιστα μεθαύριο στη γιορτή μου είχα υπ' όψην να κάνω λεμονόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ!!!!!!!!ειναι εντελως νεραιδενια!!!!!τα θελω κι εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να κάνω αλλή μια εξομολόγηση αφού σας ευχαριστήσω όλες για τα καλά σας λόγια . Είχα την τύχη , οι μικρές να πάνε σε εγγλέζικο παιδικό σταθμό .Δεν απαξιώνω με αυτό τους ελληνικούς μην με παραξηγήσετε , απλά έκαναν τα πάντα με τα χεράκια τους απο πηλό και σύρμα μέχρι ζωγραφική με όλα τα υλικά , απο κουστούμια με χαρτί και ύφασμα στις σχολικές γιορτές , μέχρι κάρτες , παιχνίδια με υλικά ανακυκλωσης και μαγειρική . ( η συνταγή ήταν απο εκεί ). Για όλα απο το πιο απλό έως το πιο πολύπλοκο είχαν την επιβράβευση (δίχως την επέμβαση για να είναι τέλειο το αποτέλεσμα ) πρώτα πρώτα της δασκάλας και των συμμαθητών τους και όλα αυτά μας βοήθησαν να γίνουμε όλοι πολύ δημιουργικοί .Μετά το χωράφι ήταν καλά οργωμένο τα επόμενα χρόνια και απλά το καλλιεργούσαμε !!!!!! Τώρα απολαμβάνουμε πια τους κόπους μας και όταν κάνωωωωωω εγγόνια θα μεγαλουργήσω !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχτιδούλα μου θα ανεβάσω απόψε μια συνταγή για επιδόρπιο με λεμόνι αποκλειστικά για σένα που φταντάζομαι πως θα σου αρέσει !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία μου σε ευχαριστώ για την επίσκεψη , θάθελα να έρθω σε επαφή με την Σοφι Κούκου , ή οποιονδήποτε άλλον απο Κιλκις . Θα ζητήσω και την βοήθεια της Αχτίδας !!!
    Σίγουρα θα μπορούμε να κάνουμε έστω και διαδυκτιακά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λατρεύω τέτοιες παρουσιάσεις με τέτοια χρώματα!!!Μπορεί να έπαιξε ρόλο ο παιδικός σταθμός που λες, αλλά πρέπει να έχετε και από μόνοι σας φαντασία και μεράκι για να δημιουργείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή