Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Σκέφτομαι ...................

Τελευταία τα ακούσματα είναι γκρίζα , μίζερα και σκοτεινά . Μυρίζουν υγρασία , κλεισούρα , μούχλα .
Και αν κάνεις να ανασκαλέψεις τις λειχήνες και τα αγκάθια ,αντικρύζεις έναν άνορθόδοξο τοίχο , άτσαλα φτιαγμένο με πέτρα ξεραμένες λάσπες και λαμαρίνες !!!!!!

Γύρεψα να βρω ουράνια τόξα τούτο το μήνα , ψάχνω γύρω μου για χαμόγελα και συναντάω συρρικνωμένους ανθρώπους , σφιγμένα χείλη , διφορούμενες λέξεις δίχως νόημα σε ένα άρρωστο αποστειρωμένο περιβάλλον .

" Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα " ΄, δανείζεται απο τον George Carlin η φίλη μου , η Υπατία η Αλεξανδρινή τον περασμε΄νο Φεβρουάριο στους pomfolyges της http://pomfolyges.blogspot.com/
                                                     

Επιτέλους ξυπνήστε , δεν αντέχω άλλο την μιζέρια σας , θα χτυπάω τα τύμπανα έως να σας ξεκουφάνω ....
Ανοίχτε τα μάτια σας τεντωθείτε , δεν αξίζετε αυτη την μοίρα , δεν υπάρχουν κλισέ και δεδομένα , αλήθεια έχετε ανατριχιάσει ποτέ ??????????????

Διαβάστε τις  απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά


Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά.

«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.


Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.



«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!



Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;



ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...


Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!


Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣτα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.

Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ'αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!

Μπαίνεις ! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος.ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».


Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».


Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!







ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ



1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος.. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι'αυτά. Γι'αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.


2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.


3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναιΑλτζχάιμερ.

4.Απολαύστε τα απλά πράγματα.

5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.

6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.

7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.

8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.

9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.

10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.





ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:




Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουµε στον τάφο µε ασφάλεια σ'ένα καλοδιατηρηµένο σώµα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούµε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντληµένοι, φωνάζοντας «...ρε γαµώτο....τί ßόλτα!».

20 σχόλια:

  1. Καλημερα! Τα λες πολυ ωραιααααααα!!! Ας γελασουμε λοιπον!! :))))

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @απίστευτο μαρουλάκι μου σ ευχαριστώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία ανάρτηση!!! Πολύ μ' άρεσε, απόλαυσα τον κάθε λόγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κατια μου κατι σε βασανιζει ή σε στεναχωρησε...
    αγνοησε το! κι εγω προσπαθω με νυχια και με δοντια να αποβαλλω απο τη ζωη μου οτιδηποτε τοξικο και βλαβερο....δεν αξιζει να σπαταλιομαστε! πολυ με θεωρουν τρελη που ασχολουμαι ή και αναλωνομαι σε χαζα ισως για μερικους πραγματα!γελουν μερικοι συγκαταβατικα...
    ομως εγω και μονο εγω ξερω και νιωθω πως κανοντας ολα αυτα τα πραγματα στη λιστα που αναφερεις, θα μεινω ζωντανη και δυνατη!
    για χρονια ολοκληρα παρακαλουσα και προσπαθουσα να μοιασω στους αλλους.δεν το καταφερα αλλα καταλαβα τωρα τελευταια πως πολλες φορες η διαφορετικοτητα ξενιζει και ξυνιζει(!) σε πολλους! ετσι αποφασισα να μεινω αυτη που ειμαι....και σε οποιον αρεσω!!!
    φιλια καλη μου φιλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαριλίσε κι εγώ "Γύρεψα να βρω ουράνια τόξα" εδώ και πολλούς μήνες κι όλο χειμώνες ξεφύτρωνε..!
    Μη κυνηγάς το χρόνο,, κυνήγησε την Αλήθεια σου την Αγάπη σου και τη Ζωή και μένεις πάντα Νέα!'
    Τα φιλιά μου
    Ήσουν εξαιρετική στο σασπένς! Αυτό πρέπει να το..προσέξεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Aneraida μου σ ευχαριστώ απο καρδιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. apinkdreamer σε ευχαριστώ , είναι γεγονός ότι τούτο το καιρό οικογενειακώς περπατάμε μέσα σε έναν λαβύρινθο λόγω σοβαρών προβλήμάτων υγείας , μόνο το χαμογελο και η θετική σκέψη
    μπορεί να μας βοηθήσει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ρεγγίνα μου πόσο χαίρομαι που βρήκα τα σχόλια σου , έχεις απόλυτο δίκιο αλήθεια , αγάπη και αγάπη για ζωή είναι τα μοναδικά κλειδιά της ηρεμίας και της γαλήνης ....
    όσο για το σασπένς μάλλον σας μπέρδεψα αλλά βάλατε όλοι το χεράκι σας άντε βρε το έλυσα το μυστήριο προχωράει αβίαστα τώρα .
    Αλήθεια τι πίστευες πως ήθελα νάχει το κουτί μέσα , εγώ το σκέφτηκα γεμάτο κόκκους απο μπαχάρια και όταν θά άνοιγε όλοι οι κοκκοι θα αιωρούνταν μαγικά , κάτι σαν την τελική σκηνή στην πολίτικη κουζίνα !!!!!! Ασχετο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οση ενέργεια χρειάζεσαι να βγω να στη μαζέψω...
    Ενα χαμόγελο;
    Το είδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. marilise.....what you say is so true..i am a 50 something and i believe in smiling often even if people here in athens sometimes think that I am crazy..yes i am passionate and i love doing things that please me....and one of those things is reading your blog!
    thanks......be happy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι ασυγκράτητη! Και αισιόδοξη όσο δεν πάει: όσο πρέπει δηλαδή! :P
    Έχεις δίκιο, πρέπει απλά όλοι να ξυπνήσουμε και να βγούμε από την κακομοιριά μας, και επειγόντως μάλιστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η καθε ηλικια εχει την ομορφια της
    ας ειμαστε ευχαριστημένοι που μεγαλώνουμε γιατι υπήρχαν παιδια που δεν πρόλαβαν
    να εισαι καλα, να δεις τα μαλάκια σου να ασπρίζουν και να σου φύγει ενα κρυφό γέλιο και ενα '' ευτυχώς έφτασα ως εδω ας παμε και παρακάτω ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να χαμογελάς πάντα :)
    Είναι το αντίδοτο για όλες τις στεναχώριες.

    Καλημέραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπάρχει μάνιουαλ για την ζωή, αναμφίβολα.
    Δεν πα να λένε.
    Καθείς στη δική του.

    Κι εγώ Υδροχόος που βαριέται πανεύκολα τα πάντα.
    Οπότε μια εφεύρεση να δίνεις αυτή και να παίρνεις μια άλλη πίσω, διαφορετική εντελώς, σε έναν άλλον πλανήτη, με σώζει και ο Κύρος Γρανάζης ο εφευρέτης για κολλητός.

    χα χα χα !!!

    μάτσ καλημέρα χωρίς λαχτάρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Αντιγόνη είσαι γλύκα είσαι τρέλλα !!!!!!!!!!με εσένα πέρνω τα πάνω μου !!!!! Την απόχη της ενέργειας γρηγορα φιλάκια

    @Zeffy μου μεγάλη μου τιμή μέρα γιορτής που με επισκέφτηκες και έγραψες τούτα τα όμορφα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαριανάκι , Ειρήνη και Κατερίνα τα δικά σας χαμόγελα με ζεστα'ινουν πολύ περισσότερο και δεν σταμάτάω πέρνω αμπαριζα και βγαίνω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό φταίει γλυκοκερασο morning glory μου ΄...
    Με επηρεάζει ο ρημαδοΥδροχοος μου και δαγκώνω σίδερα , όσο για εφευρέσεις και επινοήσεις και γω αντάμα με τον γλόμπο του Γρανάζη βρίσκομαι !!!
    σε φιλώ και σ αγαπώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γλυκεια μου δεν εχω ακουσει πιο ωραια λογια απο τα δικα σου καθε φορα καταφερνεις να με συνεπαρεις στα κειμενα σου που με τοση λαχταρα θελω να ακουσω.Οπως εχω ηδη ξαναπει ο κοσμος ολος εχει γινει γκριζος!Δυστυχως! Μακαρι να μπορουσαν ολοι να βαζαν εστω ενα χρωμα μέσα τους και να ζωγραφιζαν την ζωη τους .Ετσι ολα θα ξαναπαιρναν το δρομο τους.Μην το βαζεις κατω!Δεν εισαι η μονη που περιβαλεται απο μουντα και ατονα χρωματα.Οι περισσοτεροι ετσι νιωθουν. Να ειναι καλα ομως η μπλοκοπαρεα που δινει συνεχεια ερεθισματα και ο κοσμος μας καταφερνει να γεμισει λουλουδια και ανθακια και να μοιασει με ανοιξιατικο τραγουδι που φτανει στα αυτια μας απαλο και αερινο σαν το θροισμα των φυλλων.Φιλακια και μην αφησεις τιποτα να σταματησει να σε κανει να νιωθεις παιδι.Ολα τα αλλα ερχονται και παρερχονται και μερικα ερχονται και δεν παρερχονται οπως τα νιατα γι'αυτο μεινε παντα νεα οσο μπορεις και μπορεις γιατι το θελεις!!!Ετσι ?Ολοι το θελουμε και δε μπορει κανεις να μας κανει να νιωσουμε το αντιθετο.Μην αφηνεις κανενα και για τιποτα στο κοσμο να σου στερισει το δικαιωμα του να αισθανεσαι,να αναπνεεις και να εκφραζεσαι και να ξερεις πως οτι και να πεις δεν εχεις αδικο!Ειπες απλα την γνωμη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχη ανάρτηση, παραγματικά την απόλαυσα από την αρχή ως το τέλος!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ sweet dreams κάθε φορά ανακαλύπτω πόσο απόλυτα σε εκφράζει ο blogτιτλός σου , ευχαριστώ γιατι νοιώθω πως πολεμάμε όλοι μαζί !!!!
    @ΕΛΕΝΑΚΙ ομορφάκι με μαγεύουν πάντα τα καλά σου λόγια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή